Інсталяція набивки

Безазбестова сальникова набивка

Монтаж набивки

  1. Видаліть стару набивку за допомогою спеціального інструменту (екстрактора) із сальникової камери. Після видалення набивки камеру потрібно ретельно очистити.
  2. Перевірте ступінь зношуваності валу (шпинделя, штоку). Зазор між валом та корпусом повинен бути мінімальним, щоб набивка не видавлювалась зовні. Максимальна ширина зазору між валом (шпинделем, штоком) та корпусом не повинна перевищувати 0,03 × S (s- ширина набивки). Максимальне биття валу не повинно бути більше за 0.001 × d (d - діаметр валу або шпинделя).
  3. Набивку необхідної довжини слід розрізати під кутом 45 або 90 градусів, т а у вигляді кілець вставити в сальникову камеру, обернувши стик кільця на 180 або 90 градусів по відношенню до стику попереднього кільця.
  4. Використовуйте станок для відрізу.

Для арматури:

Тиcк, який рекомендується, для підтягування набивки в камері

а) рідина
до 40 бар  - 2 х робочий тиск (мін. 5Н/mm2)
більше ніж 40 бар - 1,5 х робочий тиск
б) гази
до 40 бар - 5 х робочий тиск (мін. 10H/mm2)
від 40 до 200 бар - від 2,5 до 5 х робочий тиск

Під час ущільнення арматури болти можна підтягувати до упору. На протязі цього процесу провертайте шпиндель арматури та продовжуйте підтягувати до тих пір, доки опір не стане відчутним, але ще не буде заважати руху шпинделя. Через 24 години, трохи підтягніть болти знову,  навіть, якщо не зʼявився витік. Завдяки підтягуванню компенсується природне стискання набивки.

Для насосів:

Тиск, який рекомендується, для підтягування набивки в камері складає величину у 1,5 -2 рази вище робочого тиску середовища. Практичне значення тиску підтягування залежить ще й від подальших факторів (конструкції, стану простору, що ущільнюється, температури, вʼязкості). Тому результати ущільнення можуть відрізнятись в різних місцях з однаковими, на перший погляд, умовами.

Після монтажу набивки обережно та рівномірно підтягніть болти кришки та ввімкніть насос. Обережно підтягуючи болти, знижуйте витік середовища до прийнятного рівня. Після кожного підтягування зачекайте 10-15 хвилин та продовжуйте підтягувати. Болти провертайте кожен раз тільки на 45°.

 

 




Підприємство  Іноземного Капіталу  Фірма “ІЗОЛА”

Україна, Київська обл., м. Біла Церква