Вогнетривкий картон

Теплоізоляційні картони

Картон теплоізоляційний IZOFLOX-120

Картон складається з мулітокремнеземистих волокон, з`єднувальних речовин та наповнювачів. Жорсткий картон використовуються як прокладки, теплозахисні екрани, футеровки печей і теплоізоляційні шари в обладнанні.
Температура застосування до +1200 оС

Детальніше

Картон теплоізоляційний IZOFLOX-126S

Картон IZOFLOX-126S, виготовлений методом формування, має низький коефіцієнт теплопровідності та використовується в якості прокладок, ізоляційних шарів та пр. Вогнетривкий.

Детальніше

Теплоізоляційний картон IZOFLOX-120S

Гнучкі картони IZOFLOX-120S використовують для ізоляції вигнутих поверхонь, футерування печей, ізоляції обладнання, як наповнювач протипожежних дверей і внутрішніх шарів промислових компенсаторів.

Детальніше

Картон вогнетривкий IZOFLOX-20B

Картон має композиційну структуру та складається з декількох шарів на основі високотемпературних волокон та неорганічних сполучних. Вогнетривкий, жорсткий, міцний. Температура використання 1300 oС.

Детальніше

Вогнетривкі прокладки за кресленнями замовника

Прокладки вогнетривкі
Компанія Ізола приймає замовлення на виробництво вогнетривких прокладок за кресленнями замовника.
Матеріал виготовлення – картони марки IZOFLOX.

Детальніше

Вогнетривкий картон IZOFLOX

В сучасних високотемпературних промислових процесах, де температура перевищує 1000 °C, потрібні передові рішення в галузі теплоізоляції. Ще зовсім недавно для ізоляції високих температур широко використовувався азбестовий картон, але сьогодні його місце займають картони, які не лише перевершують його за основними параметрами, а й є екологічно більш безпечними. Сучасні картони невід'ємні для галузей промисловості з високими температурами.

Потреба у високотемпературних картонах

Такі промислові галузі, як металургія, виробництво скла, енергетика та нафтохімія, часто стикаються з проблемами, пов'язаними з необхідністю постійно ізолювати очаги високих температур, де звичайні матеріали не можуть впоратися з цим завданням.

Теплоізоляційні картони IZOFLOX можна поділити на 3 основні групи, кожна з яких відрізняється функціональністю:

М'який еластичний теплоізоляційний картон IZOFLOX-120S.

М'які картони мають високу гнучкість та можуть використовуватися в місцях з вигинами чи нерівними поверхнями. Їх еластичність дозволяє використовувати їх як прокладки в місцях, де традиційні ущільнювальні матеріали не витримують термічних навантажень, а також як основний шар при виробництві компенсаторів. До недоліків можна віднести той факт, що м'які картони можуть обмежено нести механічне навантаження. Еластичні картони постачаються у рулонах.

Картон теплоізоляційний IZOFLOX-120

Картон теплоізоляційний IZOFLOX-120 виготовлений методом каландрування та уявляє собою жорсткі багатошарові плити. Він добре себе зарекомендував як елемент облицювання печей, прокладочний матеріал та як конструкційний елемент у складних високотемпературних системах обладнання. До складу цього картону входить невелика кількість органічних волокон. Це надає йому одну беззаперечну перевагу. Якщо його трошки змочити, він може набути необхідну форму та буде її утримувати після висихання, залишаючись жорстким на дотик. Основним недоліком картону є наявність органіки, яка при першому використанні картону починає вигорати при температурі від +350 °C з утворенням невеликої кількості диму. Однак через певний час дим припиняється, та картон виконує функції теплоізоляційного матеріалу.

Картон поставляється в листах розміром 1000х1000 мм на палетах.

 

Жорсткий картон IZOFLOX-126S

Вогнетривкиї картон IZOFLOX-126S виготовлений методом вакуумного формування. Він відрізняються відсутністю органіки, що виключає виділення диму чи інших газів під час експлуатації. Картон має найнижчу теплопровідність серед картонів IZOFLOX та відмінно себе зарекомендував в контакті з відкритим вогнем. Однак одним із недоліків цього виду картонів є його крихкість, що виключає можливість використовувати його на криволінійних чи нерівних поверхнях. Такі картони постачаються у листах, покладених на палети.

Ключові властивості, якість та переваги теплоізоляційних картонів IZOFLOX

  1. Термостійкість. Термостійкі теплоізоляційні картони IZOFLOX виготовлені з неорганічних матеріалів - волокон та наповнювачів, здатних зберігати свою цілісність при температурах вище +1000°C.
  2. Вогнестійкість. Всі картони IZOFLOX не тільки не підтримують горіння, але й зберігають свою цілісність під час прямого контакту з вогнем. Ця властивість корисна не тільки в технологічному плані, але з погляду пожежної безпеки, знижуючи ризик поширення вогню та забезпечуючи необхідний захист у надзвичайних ситуаціях.
  3. Низька теплопровідність. Вогнестійкі картони IZOFLOX-126S відрізняються низькою теплопровідністю, що робить їх ефективними в умовах високих температур та прямого контакту з відкритим вогнем.
  4. Хімічна стійкість. Зважаючи на те, що картони IZOFLOX складаються з хімічно стійких оксидів кремнію, алюмінію, цирконію та інших елементів, картони мають хорошу стійкість до більшості реагентів, що застосовуються в промисловості.
  5. Структурна міцність. Відсутність органіки сприяє збереженню своеї первинної структури, міцністі та своїх властивостей навіть після теплових ударів. Та невелика частина органіки, яка присутня в картонах, вироблених методом каландрування, швидко вигорає за більш низьких температур та не впливає надалі на міцность картону.
  6. Технологічність. Картони IZOFLOX легко ріжуться та обробляються інструментом, мають гарну адгезію до всіх високотемпературних клеїв.
  7. Екологічність. Картони IZOFLOX є екологічно безпечними, оскільки вони не містять азбесту та інших шкідливих речовин. Це робить їх безпечними для людського здоров'я та навколишнього середовища.
  8. Довговічність. Здатність теплоізоляційних картонів IZOFLOX зберігати свої властивості при тривалому впливі високих температур робить їх довговічними та надійними матеріалами.
  9. Легкість в монтажі. Різноманітність форм теплоізоляційного картону IZOFLOX дозволяє легко встановлювати його в різних конфігураціях та геометріях.
  10. Різноманітність застосувань. Завдяки різновідностям теплоізоляційних картонів, IZOFLOX ідеально підходить для різних промислових областей, таких як металургія, сткловиробництво, енергетика, нафтохімія та машинобудування.

Області застосування картонів IZOFLOX

  1. Футерування печей

    В металургії велике значення має футерування печей. Картони IZOFLOX дозволяють підняти ефективність футерування на новий рівень, створюючи можливість більш точного контролю нагріву печей та плавлення шихти.

  2. Скляна промисловість

    Виробники скла використовують картони для ізоляції плавильних печей, забезпечуючи однорідність скла та ефективність виробництва. При виробництві плоского скла з високотемпературного картону виготовляють шайби, які використовуються як основний елемент валів, що тягнуть скло з ванни розплавленої скляної маси. Структура картону дозволяє йому не залишати сліди на скляному листі.

  3. Енергетичний комплекс

    У виробництві електроенергії критичну роль відіграє ефективна теплоізоляція компонентів котлів, турбін, генераторів, вихлопних систем та іншого критично важливого обладнання, подовжуючи тим самим строк його служби.

  4. Хімічна та нафтопереробна промисловість

    У цих галузях картон використовується в ізоляції труб, судин та реакторів, які працюють при високих температурах та агресивних середовищах.

  5. Високотемпературні ущільнювачі

    Теплоізоляційні картони незамінні як ущільнювальний матеріал в місцях з екстремальними температурами, де традиційні ущільнювальні матеріали не можуть бути використані. Наприклад, в якості ущільнювачів газових горілок, де температура може досягати +1200 °C та більше або в ізоляції камер згоряння в котельному устаткуванні.

  6. Виробництво передових матеріалів

    Виробники, які займаються виробництвом інноваційних матеріалів, таких як вуглецеві композитні матеріали, високоякісна кераміка та інші, використовують картон як ізоляцію, що дозволяє тонко налаштовувати температурні процеси для досягнення високої та стабільної якості продукції.

  7. Протипожежні конструкції

    Завдяки вогнестійкості та низькій теплопровідності картон використовується як ущільнювальний елемент в вогнезахисних дверях, бар'єрах, сейфах та інших місцях.

Послуги у підборі потрібного вогнетривкого картону IZOFLOX

Високотемпературні картони, завдяки своїй вогнестійкості, низькій теплопровідності та міцності, виступають ключовим елементом теплоізоляції в багатьох галузях промисловості та побуту. Поява інноваційних високотемпературних процесів, як правило, не обходиться без пошуку високоякісних ізоляційних матеріалів, серед яких важливе місце займають теплоізоляційні картони.

Фахівці компанії IZOLA готові надати кваліфіковану допомогу у виборі теплоізоляційного матеріалу.

 

Купити картон вогнетривкий марки IZOFLOX

 

Для придбання вогнестійкого картону ви можете розмістити замовлення на нашому веб-сайті або зв'язатися з відділом продажу будь-яким зручним для вас способом.

Обирайте теплоізоляційні картони IZOFLOX для надійної і ефективної теплоізоляції в умовах високих температур та вимогливих промислових процесів.


Підприємство  Іноземного Капіталу  Фірма “ІЗОЛА”

Україна, Київська обл., м. Біла Церква