Шнур базальтовий, теплоізоляційний

Теплоізоляційні шнури

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-50S

Теплоізоляційний шнур IZOPACK–50S складається з високотемпературного силікону та скловолокнистого ровінгу типу «Е» в середині. Температура використання: +550 оС (до +700 оС короткочасно)

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–K50

Легкий, еластичний склошнур, круглого перетину. Досить м'який, добре заповнює і ущільнює будь-які складні зазори і з'єднання. Стійкий до механічних навантажень, відновлює форму після стиснення, хімічно інертний. 
Варіанти пакування: бобіни від 100 до 500 метрів, блістер від 1 до 5 метрів.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–K50 G

М'який в'язаний шнур склошнур з графітовим просоченням, круглого перетину. Шнур відновлює форму після стиснення, добре заповнює і ущільнює зазори та з'єднання, не прикипає. Температура використання до 700 оС.
Варіанти пакування: бобіни від 100 до 500 метрів, блістер від 1 до 5 метрів.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-K70

М'який в'язаний шнур, круглого перерізу з базальтової нитки. Шнур відновлює форму після стиснення, добре заповнює і ущільнює зазори та з'єднання, не прикипає. Температура застосування 700 оС. 
Варіанти пакування: бобіни від 100 до 500 метрів, блістер від 1 до 5 метрів.
 

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–50

Теплоізоляційний шнур IZOPACK–50 з температурою використання до 550 оС постійно та 700 оС короткочасно.
Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-50T

Теплоізоляційний кручений склошнур IZOPACK–50Т з температурою застосування до 700 оС.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–52

М'який теплоізоляційний шнур з температурою використання до 550°С постійно та 1000°С короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–57

Теплоізоляційний шнур середньої густини. Температура застосування до 550 оС постійно і 1000 оС короткочасно. Форма перетину: квадрат, коло, прямокутник.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–70

Щільний теплоізоляційний шнур наскрізного плетіння з температурою використання +700 оС постійно та +900 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–70G

Щільний теплоізоляційний шнур наскрізного плетіння з графітонаповненим ПФТЕ  просоченням. Температура використання +900 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–72

М'який теплоізоляційний шнур з температурою використання до 550°С постійно та 1000°С короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–90

Щільний теплоізоляційний керамічний шнур з температурою використання до +850 оС постійно та +1000 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна. 

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–92

М'який керамічний шнур з температурою використання 850 оС постійно та 1000 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-97

Теплоізоляційний шнур IZOPACK–97 з температурою використання: +850 оС постійно, до +1000 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-979

Теплоізоляційний шнур IZOPACK–979 з температурою використання +900 оС постійно та 1000 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–120

Керамічний шнур щільного плетіння з температурою використання 1100 оС постійно та 1250 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK-120T

Щільний кручений керамічний шнур з температурою застосування до 1200 оС.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–120 G

Керамічний шнур із графітовим покриттям, щільного плетіння. Температура застосування 1000 оС постійно і 1250 оС короткочасно. Перетини: квадратне, кругле, прямокутне.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–122

М'який керамічний шнур з температурою використання 1100 оС постійно та 1250 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–130

Жорсткий теплоізоляційний шнур з температурою застосування 1200 оС постійно та 1350 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–132

М'який теплоізоляційний шнур IZOPACK–132 з температурою застосування від 1200 оС до 1350 оС короткочасно. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Шнур теплоізоляційний IZOPACK–139

Теплоізоляційний шнур щільного плетіння з температурою застосування до 1200 оС. Витримує вплив води, перегрітої пари, бризок металу, відкритого вогню. Форми перетину: кругла, квадратна, прямокутна.

Детальніше

Вогнетривкі та теплоізоляційні шнури IZOPACK

У промислових галузях, де процеси відбуваються при дуже високих температурах, необхідність у високотемпературних ізоляційних матеріалах очевидна. У цій статті ми розглянемо гнучкі теплоізоляційні та ущільнюючі шнури марки IZOPACK, здатні впоратися з температурами, при яких плавиться скло та сталь. Теплоізоляційні ущільнюючі шнури IZOPACK – промислові ізоляційні матеріали, що забезпечують бар'єр для теплопередачі, запобігаючи витоку гарячого чи холодного повітря, ефективно герметизують щілини та з'єднання.

         ПІКФ «ІЗОЛА» пропонує передові рішення для металургії, скляної промисловості, хімії, нафтохімії та енергетики. Наші ущільнюючі шнури марки IZOPACK витримують екстремальні температури, забезпечуючи надійну ізоляцію

         Структура - один із основних параметрів при виборі шнурів IZOPACK. Незважаючи на те, що від складу шнура залежить його робоча температура, його структура визначає важливі споживчі якості, такі як щільність, міцність, еластичність та пружність.

         Щільні шнури IZOPACK виробляються круглого, квадратного та прямокутного перерізу за допомогою діагонального сквозного плетіння. Вони відрізняються високою щільністю та міцністю, а також точністю розміру та формою перерізу. Шнури з такими параметрами широко використовуються для ущільнень вузлів з високою температурою та підвищеним тиском; їх щільна структура більше пристосована до опору викиданню гарячими газами, ніж шнури інших плетінь. Вони щільно  вкладаються в підготовлені жолоби та, як правило, не вимагають додаткових механічних кріплень чи проклеювання. До цієї категорії шнурів відносяться IZOPACK-50, IZOPACK-70, IZOPACK-90, IZOPACK-979, IZOPACK-120, IZOPACK-130.

         Напівм'які шнури IZOPACK-52, IZOPACK-72, IZOPACK-92, IZOPACK-122, IZOPACK-132 складаються з м'якої волокнистої серцевини та щільного обплітання та виробляються, як і щільні  шнури, круглого, квадратного та прямокутного перерізу. Навіть якщо температура застосування не відрізняється від щільних шнурів, завдяки волокнистій серцевині вони мають більш низьку теплопровідність. Більша гнучкість цих шнурів дозволяє укладати їх в жолоби з малим радіусом вигину, не порушуючи цілісності ущільнювача, наприклад, при ущільненні прямокутних дверцят печей

         М'які шнури IZOPACK-50М, IZOPACK-70М, IZOPACK-90М, IZOPACK-120М складаються з м'якої волокнистої серцевини та сітчастого обплітання. Вони виробляються тільки круглого перерізу. Вони відрізняються високою еластичністю та гнучкістю, а їх велика м'якість дозволяє використовувати їх як наповнювачі печових щілин, теплоізоляційний шар трубопроводів та в багатьох інших місцях, де немає високих вимог до щільності та міцності, наприклад, в якості ущільнювача стиків панелей у будівництві.

         Виті шнури IZOPACK-50Т, IZOPACK-90Т, IZOPACK-120Т є аналогом асбестового шнура ШАОН та служать як економічний ущільнювач та ізолятор. Виробляються тільки круглого перерізу. Основне використання - ізоляція щілин у корпусі печей, ущільнення технологічних швів.

         Еластичні шнури IZOPACK-К50, IZOPACK-К50G, IZOPACK-K70 виготовляються за технологією в'язання. Вони легко стискаються та відновлюють свою форму після стискання. Найбільш поширене використання - ущільнення дверей котлів. Виробляються тільки круглого перерізу.

         ПІКФ «ІЗОЛА» має можливість змінювати щільність плетіння шнурів за індивідуальним запитом споживача.

Сировина для виробництва теплоізоляційних шнурів

         На протязі тривалого часу азбест був неперевершеним лідером у виробництві негорючого текстилю завдяки своїм унікальним властивостям. У середині ХХ століття багато країн встановили жорсткі стандарти та заборони на використання шкідливого для здоров'я азбесту. Виникла необхідність замінити азбестові волокна на безпечні альтернативи, зберігаючи баланс між технічними вимогами та економічною ефективністю.

         Для виробництва безазбестових теплоізоляційних шнурів IZOPACK використовуються нитки на основі неорганічних волокон, таких як скловолокно, базальтові, керамічні, кремнієві нитки та інші. Кожен тип має свої переваги та недоліки, давайте докладніше розглянемо всі аспекти:

  1. Склонитка

         Нитки на основі скла є найбільш доступною альтернативою та володіють значними експлуатаційними властивостями, такими як: висока температура застосування (приблизно +550 °C), низька теплопровідність, гарна гнучкість та еластичність, висока хімічна стійкість, довговічність та відмінні діелектричні властивості. Скловолокно є екологічно чистим матеріалом, оскільки воно не токсичне та може бути повторно відновлене. Скловолокно входить до складу таких марок ущільнюючих шнурів, як IZOPACK-50, IZOPACK-52, IZOPACK-57 та IZOPACK-K50.

  1. Базальтова нитка

         Базальтові волокна отримують з вулканічних гірських порід. Базальтові нитки мають схожу зі скловолокнами структуру та складаються з пучка монониток діаметром від 9 до 14 мкм. Температура застосування коливається від +700 до +900 °C та залежить від місцезнаходження родовища, де видобувалась сировина для їх виробництва. Зберігаючи ті самі переваги, що і скловолокно, базальтові нитки мають вищу міцність та стійкість до факторів навколишнього середовища, таких як ультрафіолетове випромінювання. Базальтові волокна входять до складу шнурів IZOPACK-57, IZOPACK-70, IZOPACK-72 та IZOPACK-979.

  1. Керамічні волокна.

         Поняття "керамічні волокна" є досить широким. Існує кілька видів кераміки, з якої можна виготовити волокнисті матеріали. Вони всі мають різні склади і властивості. Найбільш поширений вид кераміки складається з оксидів алюмінію та кремнію. Температура застосування кераміки зі складом Al2O3 (45%) та SiO2 (55%) становить приблизно +1250 °C. У виробництві керамічних шнурів ми використовуємо два типи керамічних ниток: керамічні нитки армовані склоровингом та армовані металевою ниткою. До шнурів на основі керамічних ниток, армованих склоровингом відносяться: IZOPACK-90, IZOPACK-90M, IZOPACK-90T, IZOPACK-92, IZOPACK-979. Нитки, армовані металевою дротом, входять до складу IZOPACK-120, IZOPACK-120T, IZOPACK-122, IZOPACK-120M.Конец формы

  1. Кремнеземна нитка

         Кремнеземні нитки, подібно до скловолоконних, складаються з монониток, зібраних у пучок та скручених в певному напрямку. Вони складаються з оксиду кремнію і мають температуру застосування понад +1200 °C. Кремнеземні волокна володіють низькою теплопровідністю, високою міцністю на розрив, відмінною хімічною стійкістю, є хорошим діелектриком, не піддаються старінню та є екологічно безпечними. Кремнеземні нитки входять до складу IZOPACK-130, IZOPACK-130T, IZOPACK-130K та IZOPACK-132. Перевага вказаних вище шнурів перед керамічними полягає в відсутності органіки, тому вони не втрачають свою міцність при температурах горіння органічних волокон.

На діаграмі нижче наведено дані щодо температури застосування різних видів волокон, що входять до складу шнурів IZOPACK

Галузі застосування шнурів

Промислові топки, печі, сушіння котельне обладнання. Високотемпературні середовища вимагають ретельно ізоляції підвищення енергоефективності, підтримки точного контролю температури процесів, забезпечення довговічності устаткування й захисту персоналу від впливу високих температур. Шнури IZOPACK використовуються для створення щільних дверних ущільнень, ущільнення нерухомих з'єднань та прорізів, ізоляції трубопроводів, футерування пічного обладнання та ін.

Побутові прилади. У таких приладах як духовки та котли ущільнювальні шнури використовують для ізоляції димоходів, створення герметичних з'єднань, запобігаючи витоку тепла та пічного газу, забезпечуючи безпеку користувачів.

Протипожежні двері та вентиляція. У виробництві протипожежних дверей та вентиляції шнури використовуються як елемент герметизації сполучних швів, які у разі виникнення пожежі повинні забезпечувати локалізацію високотемпературних чадних газів, забезпечуючи можливість людям залишити будівлю.

Ливарне виробництво. Шнури широко використовуються у ливарному виробництві. Вони використовуються як ущільнення та ізоляція у печах, тиглях та ливарних формах. Підтримуючи точну температуру в процесі лиття шнури сприяють ефективності та якості виробництва.

Будівництво. Такі властивості шнурів як вогнестійкість, довговічність та стійкість до утворення плісняви роблять їх необхідним ущільнювальним елементом щілин у віконних та дверних рамах, панелей та будівельних блоків.

Якість шнурів IZOPACK

На виробництві ПІКФ «ІЗОЛА» впроваджено систему контролю якості ISO 9001-2015, яка передбачає повний контроль якості на всіх етапах виробництва шнурів IZOPACK.

Переваги застосування шнурів IZOPACK:

  • Висока температура застосування
  • Різні форми перерізу (коло, квадрат, прямокутник)
  • Великий діапазон розмірів шнурів (від 4 до 120 мм)
  • щільність шнурів – ПІКФ «ІЗОЛА має можливість виготовляти шнури із щільністю на запит Споживача
  • тривалий термін служби
  • антикорозійні властивості
  • шнури IZOPACK екологічно чисті

Як підібрати та купити вогнетривкий шнур IZOPACK?

Співробітники ПІКФ «ІЗОЛА» завжди готові надати кваліфіковану допомогу у підборі вогнетривкого шнура, нададуть чесні ціни та терміни виконання замовлення, оформлять доставку, забезпечать достатньою кількістю інформації та безкоштовних зразків для самостійного підбору.

Теплоізоляційні шнури IZOPACK є важливими компонентами та їх вплив на безпеку та ефективність у різних галузях промисловості важко перецінити. Від металургійних печей до протипожежних дверей та побутових приладів шнури IZOPACK відіграють вирішальну роль у запобіганні енергетичним втратам, підтримці технологічної температури, а також безпеці обладнання, персоналу та споживачів. У міру того, як усі галузі продовжують приділяти пріоритетну увагу енергоефективності та безпеці, наша компанія продовжує розробку та впровадження нових видів ущільнень, що задовольняють потреби нових технологій та перспективних розробок.

Просувайтесь вперед з інноваційними ізоляційними матеріалами ПІКФ «ІЗОЛА»

Дізнайтеся, як наші інноваційні матеріали можуть підвищити продуктивність та зменшити витрати на обслуговування у вашій галузі.

Зв'яжіться з нами сьогодні!


Підприємство  Іноземного Капіталу  Фірма “ІЗОЛА”

Україна, Київська обл., м. Біла Церква